Blended therapie

Kortdurend, effectief en veranderingsgerichte therapievormen

Nieuwe bij Dinamocoaching is de combinatie van verschillende therapievormen.

Het doel is niet alleen het probleem oplossen, maar vooral de manier waarop je tegen dingen aankijkt, helpen veranderen. Hierdoor ben je in staat om toekomstige problemen op een effectieve manier op te lossen.

Cognitieve therapie

Cognitieve therapie is een kortdurende psychotherapie (8 tot 12 sessies). De behandeling bestaat uit het kritisch ter discussie stellen en daarmee corrigeren van onjuiste en ondermijnende denkbeelden die iemand over zichzelf heeft.

Gedragsinterventies/ exposure therapie

Uiteenlopende gedragstherapeutische interventies worden  toegepast bij mensen met depressieve, angst en PTSS klachten.

Interpersoonlijke therapie

Interpersoonlijke therapie is een kortdurende psychotherapie, die per sessie ongeveer een uur duurt. In overleg wordt één van de volgende vier thema’s gekozen om de aandacht op te richten.

  • Interpersoonlijke conflicten (met de partner, werkgever, familieleden, collega’s, enzovoorts.)
  • Interpersoonlijke tekorten
  • Rouw (over een persoon)
  • Rolveranderingen in het leven, die jou emotioneel raken, zoals: een baan verliezen, status kwijt raken of juist krijgen, scheiden of het krijgen van een kind.

De therapie is gericht op het samen met de patiënt afgesproken aandachtspunt (“focus”).

Kortdurende psychodynamische therapie

Volgens de psychodynamische benadering kennen mensen zowel bewuste als onbewuste drijfveren die van invloed zijn op hun gedachten en gedrag. In sommige gevallen kunnen deze bewuste en onbewuste drijfveren met elkaar botsen. Gedurende de psychodynamische psychotherapie leert de patiënt contact te maken met de onbewuste processen en krijgt hij van de therapeut begeleiding bij zijn oplossingsvermogen.

kortdurende schematherapie – individueel

Schematherapie kan een goede behandeling zijn wanneer het je al langere tijd niet lukt om met je gevoelige snaren en gemoedstoestanden om te gaan. Wanneer deze patronen je leven dusdanig negatief beïnvloeden dat het contact met jezelf en uw omgeving verstoord is, kan het zinvol zijn om aan de kortdurende schematherapie deel te nemen.

Ons aanbod

Een geïntegreerd hulpaanbod , cliënt vriendelijker, kwalitatief beter  en doelmatigere aanpak warbij client, onder de begeleiding van de therapeut, eigen keuze kan maken.

Voor een kennismakingsgeprek bel:

06 38701670 of 01 0 2105579

Je kunt ook mailen naar: Info@dinamocoaching.nl