Zelfbeeldtraining voor jongeren Rotterdam Centrum

Zelfbeeldtraining en persoonlijke effectiviteit

Een negatief zelfbeeld? Wil je meer uit je studie, werk en privé halen? Dan is een zelfbeeldtraining bij Dinamocoaching misschien wel iets voor je. Dit kan zowel in groepsverband als individueel

Wat is een negatief zelfbeeld?

Mensen hebben een beeld van zichzelf, wat we simpelweg het zelfbeeld noemen. Dit beeld bepaalt in belangrijke mate ons doen en laten, bijvoorbeeld wie zichzelf saai vindt, zal niet snel op de voorgrond treden. Hoe je over jezelf denkt, hangt samen met wat je hebt meegemaakt in je  leven, wat anderen over je zeggen en wat je doet. Al deze ervaringen, positief of negatief, gaan in je hoofd zitten en zijn medebepalend voor je zelfbeeld.

Wanneer zulke ervaringen maar negatief genoeg zijn geweest en lang genoeg hebben geduurd en wanneer er te weinig positieve ervaringen tegenover hebben gestaan, gaat een negatief zelfbeeld zich vastzetten in je hoofd. Uiteindelijk gelooft je alleen nog maar wat het zelfbeeld zegt en kijkt je niet meer naar de dingen die je wel kunt en waar je wel goed in bent.

Wat houdt de zelfbeeldtraining in?

De training is bedoeld voor mensen die vaak te negatief tegen zichzelf aankijken, maar die ‘ergens’ wel weten dat dit negatieve zelfbeeld niet terecht is. Met behulp van oefeningen (die gebaseerd zijn op wetenschappelijke inzichten) wordt geleerd om de aandacht meer te richten op de reële positieve kanten en eigenschappen. Het doel van de training is dus dat je meer oog krijgt voor deze positieve kanten en eigenschappen, zodat je zelfbeeld meer in balans is.

Wat mag je verwachten van de zelfbeeldtraining?

De zelfbeeldtraining duurt slechts enkele weken. De zelfbeeldtraining kan u in die korte periode op het juiste spoor zetten. De meeste deelnemers hebben na afloop meer zelfvertrouwen en zijn meer tevreden over zichzelf.

Wat wordt er van je verwacht bij de zelfbeeldtraining?

Het is belangrijk dat de groep voor iedereen veilig voelt en zo goed mogelijk verloopt. Daarom hebben we enkele regels en afspraken. We verwachten dat je bij elke bijeenkomst op tijd aanwezig bent en actief deelneemt. Daarnaast is het nodig elke dag minimaal een half uur de oefeningen te doen die je leert tijdens de training.

De therapeuten en de groepsleden hebben een geheimhoudingsplicht ten opzichte van de informatie die je in de groep aan elkaar vertelt.

Praktische informatie over de zelfbeeldtraining

Voor je start met de training, krijg je een individueel indicatiegesprek met mij. Hierin wordt gekeken of de zelfbeeldtraining voor je geschikt is. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur.

Wat heb je nodig voor de zelfbeeldtraining?

In de training maken we gebruik van een werkboek. Het boek heet ‘verbeter uw zelfbeeld in 7 stappen’ en is geschreven door C.W. Korrelboom (ISBN 9789031390571). Je moet dit boek aanschaffen en meenemen naar de eerste bijeenkomst.

Meld nu voor de training van januari aan:

06 3870 1670 of mail info@dinamocoaching.nl

Published by Dina Monteiro

Ik ben een betrokken, deskundige, empathische therapeut, coach en trainer. Na 15 jaar als docent sociologie/ psychologie,vaardigheidstrainer, studie-& loopbaanadviseur bij de Hogeschool Rotterdam te hebben gewerkt, heb ik, in 2015 besloten om het roer om te gooien en mijn passie te volgen. Dat is mensen helpen om een betere versie van zichzelf te zijn. Ik heb de opleiding kinder- en jongerencoach gedaan en ben daarna gaan specialiseren in cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Sindsdien ben ik eigenaar van Dinamocoaching Rotterdam en werkzaam bij de Forta Groep Rotterdam.