Hulp bij Inter-generationele trauma’s

Inter-generationele trauma’s

Kinderen van ouders met onbehandelde trauma’s zoals bijvoorbeeld: mishandeling, misbruik, emotionele verwaarlozing, hechtingsproblemen, maar ook pesten, discriminatie, buitensluiting (voorbeeld: toeslagenaffaire) kunnen psychische klachten ontwikkelen. Te denken valt aan: somberheid, angst, negatief zelfbeeld of moeite met zich hechten. 

Onbehandelde trauma’s kunnen overgedragen worden naar de volgende generaties. We spreken dan over Transgenerationeel trauma. Dit zit verweven in de familielijn. Dit kan tot de tweede en derde generatie tot uitdrukking komen.

Toeslagenaffaire

Kinderen van ouders  die slachtoffers zijn van toeslagenaffaire kunnen  enorme achterstand op tal van levensgebieden oplopen. Dit omdat ze vaak niet de financiële en de emotionele basis hebben gehad om zich te kunnen ontwikkelen tot gezonde volwassenen. Door de stress van ouders en gebrek aan middellen hebben deze kinderen vaak niet de juiste opleiding kunnen genieten, geen sport kunnen beoefenen en geringe sociaal skills kunnen ontwikkelen die belangrijk zijn voor een succesvolle carriere later.

Voor de ouders heeft de toeslagenaffaire enorm veel negatieve  gevolgen. Dit kunnen zijn:

  • nog steeds openstaande schulden en probeer je het hoofd nog steeds boven water te houden.
  • sociaal-emotionele problemen die ze belemmeren om doelen te bereiken.
  • psychische of mentale klachten en hierdoor niet in staat ben om voor zichzelf en hun kinderen op te komen.
  • relationele problemen  met  partner, vrienden en familie.
  • niet meer in staat zijn om goede met elkaar te communiceren of een muur hebt opgebouwd om zichzelf te beschermen, uit angst dat er, elk moment iets traumatisch kan gebeuren.

Bij ons worden ouders en hun kinderen geholpen om weer in eigen kracht te staan.

Dit doen we door:

  • Te luisteren naar je verhaal,  je ervaring op een rijtje te zetten en je trauma te helpen verwerken.  We bereiken goede resultaten met cognitieve gedragstherapie, EMDR, maar ook met empowerment trainingen en COMET zelfbeeld correctie voor kinderen, jongeren en ouders.
  • Emotionally Focused Therapy voor gezinnen met relationele problemen (zowel ouders als kind/ouder).
  • Herontdekken van je kernwaarden en kwaliteiten: we helpen je een ontwikkelingsplan maken gericht op rehabilitatie.

Wil je gebruik maken van de therapie, coaching of training via
Praktijk-Dinamo?

Klik op de knop ‘Aanmelden’.

Of mail: info@dinamocoaching.nl