Ons Team


Ons team

 “We geven jou een zetje in de goede richting, zodat je verder kunt”.

We hebben een cultuur sensitieve en laagdrempelige benadering in verschillende talen.

Mijn naam is Dina Monteiro, eigenaar van Dinamocoaching en Praktijk-Dinamo.

Ik ben moeder van een studerende zoon en een puber dochter die ik. Ik ken de leuke kanten van een interculturele relatie, maar ook  de uitdagingen in dit soort relaties.  De vooroordelen heen en weer, het onbegrip, de manier van omgaan met emoties en materie. En niet te vergeten de bemoeienis van schoonfamilies.
Ik heb geleerd wat werkt en wat niet werkt in dit soort relaties. Sinds een paar jaar zit ik in een fijne interculturele relatie en pas wat ik in mijn eerdere relatie heb geleerd in mijn huidige relatie toe.

In 2000 heb ik mijn master, aan de Erasmus Universiteit behaald. Daarna ben ik gaan werken bij de Hogeschool Rotterdam, bij dezelfde opleiding als waar ik eerder mijn HBO diploma had behaald.  Ik heb zowel lesgegeven in de vakken sociologie & psychologie als studenten begeleid, onderwijs ontwikkeld en verschillende projecten gecoördineerd.

Na een forse burn out, heb ik, in 2015 besloten om het over een andere boeg te gooien en het werk te gaan doen waar mijn hart ligt. Dat is mensen helpen. Daarbij gebruik ik verschillende wetenschappelijke methoden, maar ook mijn eigen ervaring. Ik heb een holistische en persoonlijke aanpak. Iedereen is voor mij uniek. Therapie is daarom toegesneden op je eigen behoeften en persoonlijkheid.

Vanuit mijn praktijk verzorg ik COMET trainingen, intervisie en supervisie aan CGT’ werkers in opleiding en de post-HBO opleiding tot POH-GGZ. Lees hier verder  

Holistische benadering

Naast mijn wetenschappelijke studie, ben ik Psychodynamische geschoold  (aan de Academy voor Psychodynamica), en gecertificeerd in Emotionally Focussed Couple Therapist (EFT).  Ik maak gebruik van verschillende methode om je klachten te verhelpen.  We bepalen altijd samen welke methode het beste bij je past.
Wij hebben de kennis over de therapeutische methoden en technieken en jij kent jezelf het beste en weet wat je nodig hebt.  We werken samen om je beter te leren omgaan met wat jou belemmert.

Mijn levensmotto is: ” If you want to master something, teach it. The more you teach, the better you learn. The the beter you learn the beter je helpt others to learn”.

Kinderen en jongeren kunnen ook bij Dinora (12-17) en bij Elsa (4-12) terecht.

Mijn naam is Dinora Moreno-dos Santos

  1. Ik ben op de Kaapverdische Eilanden geboren, maar al vrij jong naar Nederland gekomen,  waar ik in Rotterdam ben opgegroeid. Ik ben gelukkig als het goed met mij gaat en mijn naasten, als de zon schijnt, als ik muziek luister, als ik me vrij voel.

In  1997 studeerde ik af aan de  Hogeschool Rotterdam  en heb een Bachelors  in social work en verschillende post HBO cursussen en trainingen gedaan. In April 2023 rond ik mijnopleiding tot cognitieve therapeutisch werker af.

Ik ben sinds mijn afstuderen werkzaam binnen de jeugdhulpverlening en ben ook bij de stichting kwaliteit jeugd (SKJ) geregistreerd en  werk volgens de richtlijn van de stichting.  Sinds 2016 geef ik intervisie en neem deel aan diverse overleggen die gerelateerd zijn aan de verbetering van de  jeugdhulpverlening.

Mijn kracht is dat ik naast de jongeren en gezinnen ga staan en hierbij blijf ik oog houden voor de persoonlijke situaties en zover mogelijk, mee probeer te bewegen met de fase waarin iemand zich bevind.

Ik ga voor Dinamocoaching aan de slag als jongerencoach.

We bieden hulp aan de slachtoffers van  de Toeslag affaire.

We zien en helpen je graag!

Vacature

Praktijk-Dinamo zoekt een GZ-psycholoog voor de diagnostiek en behandeling van o.a.: jeugdtrauma’s, ADHD en autisme.
En voor zakelijke coaching: burn-out en andere stressgerelateerde klachten.
Heb je schematherapie basis & vervolg afgerond? Ben jij daarnaast ondernemend, betrokken en leergierig? Spreek je goed Engels, Portugees of Kaapverdiaans- creools?
Dan nodigen we je graag uit om contact op te nemen met Praktijk-Dinamo via: info@dinamocoaching.nl
We bieden je een goed uurtarief en de mogelijkheid om op een van onze locaties (Rotterdam of Praia-Kaapverdië) te werken.
We zien en helpen je graag!