Therapieën

 

Therapieën en behandeling


Hieronder volgt een korte uitleg over verschillende therapievormen waar DinamoCoaching in gespecialiseerd is en welke Dinamocoaching toepast in de behandeling van uw klachten.

Relatietherapie

De behandeling van Praktijk DinaMo 

is volgens de protocollaire behandeling van Vgct gebaseerd o het EFT (Emotioneel Focussend Therapy) en CBCT (Cognitive Behavorial Couple Therapy)

Emotionally Focused Therapy - gericht op leren door ervaren. De behandeling is de hechting, de ervaring van de veilige emotionele verbinding tussen partners weer te herstellen.
Cognitive Behavioral MaritalTherapy - couple therapy-
de focus ligt op een effectieve manier aan elkaar aanpassen door elkaar tegemoet te komen in wensen, opvattingen en door het omgaan met elkaars verschillen.

Klik hier voor meer informatie: Relatietherapie

Schema therapie bij borderline persoonlijkheidskenmerken

Wat is borderline persoonlijkheidsstoornis?

Aanhoudend patroon van emotionele instabiliteit (stemming die snel en onvoorspelbaar veranderen), impulsief gedrag (van middelen misbruik tot eetstoornissen) en intermenselijke instabiliteit (moeite hebben met het in stand houden van intieme relaties). Andere kenmerken van borderline zijn:chronisch gevoel van leegte, dissociatie, weinig  zelfvertrouwen, denken en voelen in uitersten en onzekerheid over levensdoelen), 

De kern: emotioneel kwetsbaar en gebrek aan impulscontrole.

Borderline problematiek gaat vaak gepaard met depressieve stoornis

Oorzaken:

1. Genetisch kwetsbaarheid (zoals hoge mate van neoroticisme) en 

2. Omgevingsfactoren (emotionele en affectieve verwaarlozing door ouders, mishandeling, misbruik, onveilige hechting => ouder-kindrelatie)

Behandeling: 

Mijn behandeling is gericht op

 1. het begrijpen van de overtuigingen, motieven, gevoelens, verlangen en behoeften die ten grondslag liggen aan bepaald gedrag 
 2. bevorderen van emotie- en impulsregulatie
 3. verbeteren van interpersoonlijke functioneren en de sociale aanpassing

Schematherapie helpt je de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd op je patronen en dagelijkse leven wordt onderzocht.  Je leert jezelf zodanig te veranderen dat je je beter gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen. Je leert voelen wat je behoefte is en je leert op een gezondere manier daarvoor op te komen. Hierdoor veranderen niet alleen je gedrag, maar ook je gedachten en gevoelens.

Bel: 06 38701670 voor een kennismakingsgesprek of vul het onderstaande formulier in.

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve Gedragstherapie
In gedragstherapie staat het gedrag van de cliënt centraal. Hoe iemand handelt, bepaalt namelijk in belangrijke mate hoe iemand zich voelt. Wie geneigd is om uit angst bepaalde zaken uit de weg te gaan, zal zijn angst vaak eerder versterken dan verminderen. Wie niet goed weet hoe hij zijn mening het beste naar voren kan brengen, zal eerder onzeker of juist geïrriteerd worden. Wie niet heeft geleerd hoe hij zich moet beheersen, zal gemakkelijk het slachtoffer worden van zijn eigen impulsiviteit.

Binnen gedragstherapie brengen therapeut en cliënt eerst het problematische gedrag en de omstandigheden waarin die voorkomen in kaart. Vervolgens helpt de therapeut de cliënt om met beter passende gedragspatronen te reageren op die omstandigheden. Hiervoor worden diverse oefeningen en huiswerk gedaan. Zowel het inventariseren van problematisch gedrag als het bedenken en oefenen van nieuw, beter passend gedrag doen cliënt en therapeut samen.

Geschikt bij:

 • Angst
 • Depressie
 • ADHD
 • OCD
 • Trauma
 • Slaapproblemen
 • Spanningsklachten
 • Dwangmatig handelen of gedachten die steeds terugkomen

bron: http://www.vgct.nl/over-cgt/wat-is-cgt

Psychodynamische therapie

Psychodynamische therapie

Psychodynamica betekent: 'Het spel der krachten in de werking van de ziel'.

Psychodynamica is een nieuwe vorm van coaching waarin de beste technieken uit diverse technieken worden gecombineerd. De naam klinkt misschien nog wat onbekend maar tijdens de behandeling is uiteindelijk niet de naam van belang, maar wel het resultaat.

Bij psychodynamische coaching, worden allerlei gedachten, gevoelens en ideeën van de cliënt(e) dynamisch, dus actief en continue, in beweging gezet. Door intensieve gesprekken en technieken leert u anders  om te gaan met uw oude overlevingsstrategieën en gewoonten waar u en uw omgeving last van hebben. Uw coach activeert u om zelf oplossingen te zoeken die echt goed bij u passen. Daardoor kunt u zich de nieuwe ideeën en inzichten ook helemaal eigen maken. Er worden dus geen standaard trucjes aangeboden.

U ervaart bij psychodynamica de intensiteit van emoties en blokkades, de opluchting en de verhelderende inzichten. Het nieuwe denken en handelen, komen dan echt vanuit uzelf en na een aantal sessies heeft u meer sturingsmogelijkheden.

De dynamiek zit ook in het feit dat ik als psychodynamische coach een veelheid van technieken tot mijn beschikking heb om u te begeleiden.

Therapievormen:

 • Familie- en Organisatieopstellingen
 • Innerlijk kind werk
 • Voice dialogue: leer je kijken naar verschillende "ikken"
 • Therapeutisch werken met kinderen

Neem geheel vrijblijvend contact op telefonisch of per email: info@dinamocoaching.nl of dinamo67@gmail.com of bel +31 6 3870 1670

Laat u verder informeren. Het eerste consult is vrijblijvend  en gaat altijd vooraf aan een behandeling.