Studenten

 

Studentenpsycholoog Rotterdam – Studieproblemen

Studentenpsycholoog Rotterdam – Rotterdam is een van de meest bekende studentensteden. Je studietijd is een van de mooiste tijden in je leven. Helaas is deze tijd niet altijd even zorgeloos als het lijkt. Naast de nieuwe contacten en de plezierige momenten moet er alsnog gestudeerd en gepresteerd worden.  Dat is niet altijd even makkelijk. Als je tijdens je studie tegen problemen aan loopt, dan kan ik, Dina Monteiro, studentenpsycholoog/geregistreerde cognitieve gedragstherapeut en coach in Rotterdam, je helpen.

Reviews

Waarom een studentenpsycholoog?

Stel je veel werk uit? Ben je bang om te falen? Ben je motivatie verloren? Samen met een studie coach ga je op zoek naar de oorzaak van de studie problemen. Daarna zorg ik ervoor dat we de problemen op een effectieve manier oplossen. Motivatie is een belangrijke motor om je studie resultaten te verbeteren. Maar ik kan je ook weer op weg helpen om efficiënt en slim te studeren. 

Studieproblemen

Tijdens je studie loop je ongetwijfeld tegen problemen en studieobstakels aan. Belangrijk om te beseffen is dat deze studieproblemen je kunnen overkomen en dat je er iets aan kan doen. Ik ga je helpen je studievaardigheden te verbeteren.

Tentamenstres? Faalangst?

Er zijn momenten tijdens je studie dat je moet pieken. Momenten waarop je resultaat moet boeken. Een belangrijke presentatie, deadlines of tentamens. Het zijn periodes die veel stress met zich meebrengen. Sommige studenten bloeien op tijdens deze drukke dagen en andere kunnen er juist niet mee omgaan. Voor de laatste groep helpt een studiecoach je de stress te beheersen.

In het geval van angst, paniek of faalangst is het ook raadzaam om begeleiding te zoeken. Samen met een studentenpsycholoog werk je aan je faalangst en zorgen we ervoor dat je weer plezier krijgt in je studie.

Heb je de juiste studiekeuze gemaakt?

Het is mogelijk dat de tegenvallende studievoortgang ligt aan de studie zelf. Heb je wel de juiste keuze gemaakt? Is de studie wel geschikt voor je? Op zo’n moment kan het zijn dat je eigenlijk niet meer weet waar je moet beginnen om een goede oplossing te vinden. Samen met mij gaan we onderzoeken of de studie wel bij je past en zorgen we ervoor dat je weer tevreden bent over je studievoortgang.

Cognitieve gedragstherapie en Psychodynamische coaching

Als je het beste uit jezelf en uit je studie wilt halen, neem dan contact met me op. Begeleiding bij je studie kan je enorm helpen om je doelen te halen. Met een studentenpsycholoog leer je effectief werken en ga je de studiepunten die je nodig hebt binnenhalen.

Studeer je in Rotterdam en omgeving en ben je op zoek naar positieve veranderingen in je studie? Dan sta ik als studentenpsycholoog in Rotterdam je graag bij!

Voorbeelden van hulpvragen:

Ik
ervaar zoveel stress. Hierdoor loopt mijn studie/relatie niet meer goed. 

heb al geprobeerd te veranderen, maar het lukt me niet alleen.

vermijd moeilijk situaties of ik onderga die met veel spanning of veiligheidsgedrag.

ben bang dat mijn vriend(in) me verlaat. Probeer alles perfect te doen, maar die angst blijft bestaan.

heb wel voor deze studie, werk gekozen, maar twijfel of ik een goede keuze heb gemaakt.

ben zo bang dat mijn moeder, vader, oma, opa.. een ziekte krijgen en doodgaan. Ik kan die gedachte niet loslaten.

heb te vaak ruzie met …(mijn ouders/vriend/vriendin), voel me daar verdrietig, verward en boos over.

wil mijn opleiding/werk te perfect doen, ik heb er daardoor geen plezier meer in.

heb een traumatische gebeurtenis meegemaakt en deze blijft terug komen.

Presenteren: ik zie er als een berg tegenop, kan er dagen van tevoren al buikpijn over hebben.

Vul hier contactformulier  voor een kennismakingsgesprek met Dinamocoaching.

Mail: info@dinamocoaching.nl

M. 06 3870 1670