Supervisie

 

Supervisie voor Cognitief gedragstherapeutisch werker – VGCt en POH-GGZ

Als professional die jezelf inzet als instrument heb je af en toe iemand nodig, in dit geval, een supervisor, die je leert nadenken over jezelf.  Een supervisor laat je ontdekken wie je werkelijk bent. Dit door je naar jezelf te laten kijken, je te laten reflecteren op je eigen functioneren en ook je te laten leren vàn jezelf.

Als coach of sociaal therapeut in opleiding dien je het supervisie traject af te leggen bij een erkend supervisor, voordat  je lid mag worden van een beroepsvereniging zoals Nocbo of ABC.

Als POH-ggz heb je misschien af en toe behoeften aan intervisie met je collega’s onder begeleiding van een ervaren cognitieve gedragstherapeut en supervisor.

Werkwijze

 • Aantal bijeenkosten: 10-15 bijeenkomsten
 • Duur van een bijeenkomst: 1,5 uur per bijeenkomst
 • Vooraf stellen we einddoelen op, die we tussentijds en na afloop evalueren.
 • Je investering is 95 euro en duurt 45 minuten.

Ik deel mijn kennis en ervaring op het gebied van cognitieve gedragstherapie, psychodynamische therapie en sociaal therapie. En help je om de benodigde vaardigheden goed onder de knie te krijgen. Onder andere via casusbesprekingen, filmopnames en rollenspellen, maar ook door verdieping in bepaalde thema’s of therapievorm.

Intervisie

Intervisie is een krachtig instrument om de eigen deskundigheid binnen de organisatie te benutten en verder te ontwikkelen. Hierdoor wordt de kwaliteit van het werk verbeterd. Intervisie binnen een team versterkt de cohesie binnen uw team, u raakt meer betrokken op uw eigen functioneren en op dat van uw collega’s.

Kleine investering – grote impact

De kosten zijn 250 euro per sessie (bij een groepsgrotte van 5 supervisanten is dit 50 euro per sessie p.p).

Totaal: drie sessies van 2×45 min. Na de drie sessies kunnen jullie vaak samen en zonder mij verder.

Totale investering voor drie sessies: 150 euro

Je kunt deze kosten opvoeren als opleidingskosten bij je belastingaangifte of dit bespreken met je werkgever.
ZZP’ers kunnen deze kosten opvoeren als bedrijfskosten.

Er wordt gekozen voor een vaste intervisiegroep en overlegmomenten gedurende een langere periode. Van te voren  worden afspraken gemaakt over de ‘spelregels’: doelstellingen, werkwijze, verslaglegging.  Iedere sessie duurt 2×45 min.

Wat kan je van mij verwachten?

We gaan samen ingewikkelde problemen behapbaar maken. Naast casuïstiek bespreken waarin je vastloopt, kijken we ook naar wat er al goed gaat. Daarbij maken we  gebruik van praktijktoetsen die de VGCt ontwikkelde. Hiermee volgen we je ontwikkeling en spitsen we de supervisie toe op je behoeftes.

Mijn studenten (16 jaar loopbaan als Hogeschool docent en supervisor) en cliënten typeren mijn begeleiding onder andere als volgt:

 • Ervaren vertrouwenspersoon, waarmee je je twijfels en strubbelingen op een veilige en steunende manier kunt bespreken.
 • Doortastende vragen en heldere feedback.
 • Goede inschatting van wat ik op dit moment nodig heb.
 • Gestructureerde werkwijze.
 • Goede helikopterview op diverse behandelsituaties.
 • Inspirerend, enthousiasmerend en stimulerend.
 • Goed op de hoogte van veranderingen en nieuws op het gebied van social therapeut, POH-ggz en cognitieve gedragstherapeut.

Heb je interesse in supervisie intervisie bij mij?

Mijn praktijk en lesruimte is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft goede parkeermogelijkheden. Ik zit midden in het centrum van Rotterdam.
Stuur ons een bericht

Of Bel

0638701670