Wie ben ik?

Over Dina Monteiro

"Ik geef je een zetje in de goede richting, zodat je verder kunt"

Iedereen loopt weeleens tegen dingen aan die van invloed kunnen zijn op het dagelijkse functioneren. Soms is een gesprek met vrienden of familie al genoeg. Maar wat als je het daarmee niet redt? 

Mijn coaching, therapie en training kunnen jouw klachten helpen oplossen of verminderen. Ik beschik over kennis van verschillende therapeutische methoden en technieken, ruime ervaring met het begeleiden van mensen met spannings-, angst-, en somberheidsklachten.

Deze ervaring heb ik in de loop van mijn studie en loopbaan opgedaan.

Na het behalen van mijn master  in 2000 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam ben ik gaan werken bij de Hogeschool Rotterdam. Waar ik 16 jaar les heb gegeven in de vakken zoals: sociologie, psychologie en gespreksvaardigheid. Daarnaast heb ik afstudeerscripties begeleidt en was ook studieloopbaan coach.

Daarvoor heb ik gewerkt als coach en trainer van jongeren en volwassen.

Sinds 2015 ben eigenaar van Dinamocaching, werk ik voor verschillende opdrachtgevers in de zorg en in het onderwijs.

Verder ben ik een gediplomeerde kinder en jongerencoach van de Academie voor psychodynamica, trainer en post- HBO  docent bij de Fortaopleidingen.

In 2016 ben ik gestart met de opleiding cognitieve gedragstherapie en ben sindsdien lid van VGCt (i.o) en houd mijn vakkennis bij. Ik volg  scholing, supervisie en heb regelmatig intervisie met mijn vakgenoten.

Cognitieve gedragstherapie is een veel gebruikte therapievorm om functionele gedragspatronen te leren.

Uit onderzoek is gebleken dat deze therapievorm goed helpt om psychische problemen te verminderen of op te lossen. Klachten zoals: angst, somberheid, negatief zelfbeeld, perfectionisme en trauma's worden goed behandeld met cognitieve gedragstherapie.

Zowel in het centrum van Rotterdam (Westblaak) als in Rotterdam Prinsenland, geeft ik training, therapie en coaching aan jongeren, studenten en volwassenen. 

Wie ben ik als persoon?

Ik ben moeder van studerende kinderen en heb veel affiniteit met jongeren, studenten en young professionals.

Verder ben empathisch, confronterend, doelgericht, rustig, evenwichtig en heb passie voor mijn vak.

Mijn nieuwsgierigheid en interesse in anderen staan centraal in mijn aanpak.

Anderen door een moeilijke levensfase heen helpen, ze helpen groeien en zich ontwikkelen is mijn passie en tevens mijn kernkwaliteit. Lees hier wat cliënten van mij vinden https://g.co/kgs/PmdTvg

Ik maak jouw probleem overzichtelijk en zoek samen met jou naar een passende oplossing. 

Interesse in een kennismakingsgesprek?

Stuur een mail naar: 

M: info@dinamocoaching.nl

of bel: 06-38701670